Nieuws

Info

Start kaartenverkoop avondwandeling: Zaterdag 16 september om 16u.
De Sint-Maartensstoet start dit jaar al om 17u.
Ook het vuurwerk zal dit jaar vroeger starten namelijk om 21u. 

Sint-Maarten in de prijzen tijdens de AJA's

Op vrijdagavond 14 april vonden de Ardooise Jeugd Award's, georganiseerd door de jeugdraad van Ardooie-Koolskamp en Krak Online, plaats. Het Sint-Maartenscomité ging aan de haal met de trofee 'Beste jeugdevenement'. Ook Sint-Maartens' ere-voorzitter Theo Van Iseghem ging aan de haal met een unieke prijs: hij won de 'Lifetime Achievement Award' voor zijn levenslange inzet voor de jeugd en het Sint-Maartenscomité.

Wij danken iedereen die voor ons gestemd heeft en beloven om van de Sint-Maartensfeesten verder hét topevenement van het jaar te maken!

AJA's

Dit jaar organiseert Krak!Online, in samenwerking met de jeugdraad Ardooie – Koolskamp, nieuw de AJA’s, de Ardooise Jeugd Awards.

In een heuse show zullen verschillende awards uitgereikt worden in verschillende categorieën: jeugdpersoonlijkheid, beste jeugdvereniging, leukste school enzovoort…

Binnen de categorie ‘Beste jeugdevenement’ is de Sint-Maartensstoet genomineerd… Mogen we op uw stem rekenen?
Stemmen voor je favoriet kan via  https://goo.gl/forms/3iMKTX5jcMUHBsLB3

Gelukkig nieuwjaar!

Het Sint-Maartenscomité wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar! Dat 2017 een jaar vol plezier mag brengen!

Stem Alex 'Solex' Windels alias Mega Mantje tot Krak 2016!

Na een schitterende Sint-Maartensstoet ging de nieuwe versie van onze kleine Reus Mantje niet onopgemerkt voorbij. Niemand minder dan Alex Windels (Solex voor de vrienden) nam dit jaar deze taak op zich.

Ook de pers ving dit engagement op en selecteerde hem meteen als één van de laureaten om Krak 2016 te worden van onze gemeente.

Stemmen kan op deze website:

http://acties.kw.knack.be/acties/kw/krak/selecteer-gemeente.jsp?GEMEENTE=Ardooie

Wij wensen Alex heel veel succes!

Proficiat aan de winnaars!

Na de Sint-Maartensfeesten maken we er een traditie van om de winnaars van onze ballonwedstrijd en publieksprijs te feliciteren!

Voor de aanvang van de evaluatievergadering werd de publieksprijs, een cadeaubon van restaurant ’t Hazeveld ter waarde van 150 euro, aan dhr. Luc Van Bruwaene uit Ardooie uitgereikt. De publiekprijs werd gekozen uit 183 binnengebrachte formulieren.

Er waren ruim 300 deelnemers aan de ballonwedstrijd. Hiervan werden 26 kaartjes teruggestuurd (registratie tot 20 november).

De verst afgelegde ballonafstand was 357,5 km uit het Duitse Iserlohn-Letmathe. Er kwamen ook vier zeer mooie begeleidende brieven bij ere-voorzitter Theo Van Iseghem aan. De winnaar is Lotte Vandewalle uit Staden. Tweede, door loting uit alle teruggestuurde kaartjes, is Merel De Bruyne uit Ardooie. Zij kregen elk een cadeau mooi cadeau aangepast aan hun leeftijd.

Alvast proficiat aan de winnaars!

We geven graag nog eens mee uit welke richting de wind waaide op 5 november met de locatie van de gevonden kaartjes!

 

Bedankt voor uw aanwezigheid!

Wij willen iedere bezoeker, wandelaar, vereniging en medewerker bedanken voor hun deelname aan de 36e Sint-Maartensstoet!

Ondanks het slechte weer kunnen we terugblikken op een geslaagd Sint-Maartensweekend! Op deze 36e editie namen maar liefst 36 wagens en groepen deel. Naast de stoet hadden we een uitverkochte avondwandelijk op vrijdag en een heuse kindernamiddag op zaterdagnamiddag. 's Avonds werd de stoet voorgegaan door marktanimatie van de bovenste plank en hij werd afgesloten met een spetterend vuurwerk. Daarna kon het feest beginnen in de tent en zorgden 2 Fabiola en DJ Bob voor een danspartij tot in de late uurtjes!

De stoet was opnieuw van een opmerkelijk niveau! Dit zijn de verdiende winnaars van de stoet:

 • Publieksprijs: De Tassche
 • Mooiste groep: De Boomgaard
 • Mooiste wagen: Landelijke Gilde

De winnaars van de bietenwedstrijd:

2-5 jaar:

 • Mona Verbauwhede
 • Marie Delaey
 • Marthe Vanwassenhove

6-8 jaar:

 • Yoni Werbrouck
 • Océan
 • Seppe Dejonghe.

9+ jaar:

 • Ward Boone
 • Warre Stragier
 • Juarez Meeuws

Dank aan iedere aanwezige en tot volgend jaar!

Een eerste deel met foto's van deze editie vindt u terug onder de fotosectie of op onze Facebookpagina. Meer foto's volgen!

Ook de pers was lovend over deze editie:

Het Nieuwsblad
Focus-WTV
Het Laatste Nieuws

Kindergemeenteraad opent verjaardagsfeestje van Sint-Maarten

Sommigen bouwen een feestje als ze 20 zijn , sommigen op hun  30, 40, 50, 60, 70, 80 of zelf 90e. Sint-Maarten doet dit op zijn 1700ste verjaardag! Janne Ducatteeuw, Thomas Priem, Michelle Lievens, Gaëlle Cham en Lore Verhegge openen met het volste plezier als kinderburgemeester en schepenen het verjaardagsfeestje van het jaar.

Pruts en Tijl, Jeuk, de Funbus, schminkstanden, bieten- en ballonwedstrijd, de beertjes van Club Brugge, stoepkrijtenfestival… Allen gaan zijn ze aanwezig op dit heuse feest!

Maar één momentje moet je er zijn: om 15u30 wanneer Sint Maarten de tent binnen stapt….

Veel plezier!

Mega Mantje steekt Pietje Pek in de fik...

Dat Alex “Solex” Windels alias “Mega Mantje” van alle markten thuis is, weten we in Ardooie ondertussen al. Hij bewees al zijn kunsten op de reuzenstoeten waar we doorheen Vlaanderen aan deelnamen...

Laatst volgde hij een intensieve brandweertraining. Hij had hiervoor een duidelijk doel! Het is dan ook niemand minder dan “Mega Mantje” die omstreeks  23u “Pietje Pek “ op het Volkspark in de fik gaat steken.

Daarna kunt u genieten van een schitterend vuurwerk!

Unieke marktanimatie doopt de stoet

De stoet wordt dit jaar ‘gedoopt’. Niemand minder dan het team van Ron Jaluai zal hiervoor instaan. Het wordt geen klassieke doop van de wagens! Je kent dat beeld wel: vliegtuigen die door de brandweer natgespoten worden bij hun eerste vlucht...

Maar... in Ardooie doen we het anders! We laten de stoet en dus ook de kinderen door tienduizenden zeepbellen stappen. Daarnaast schieten laserprojecties door de lucht op de Sint- Martinuskerk.

De marktanimatie die u verder kunt zien op het marktplein voor en na de stoet is van hoog niveau! Meer informatie over het programma en de marktanimatie vindt u hier.

Top