2009

6 November 2009 - Sint-Maartensavondwandeling

De wandeltocht van 2008 was een groot succes.

De aanwezigen waren ongeloofelijk tevreden, zelfs van het avondprogramma die ze voorgeschoteld kregen in een goed verwarmde tent.
Men kon meezingen en springen. Je kan van de sfeer meeproeven op de foto's van de avondwandeling . De Tiende avondwandeling staat in het teken van de vier seizoenen.....
Naast de volledige maaltijd, vergezeld van bijhorende dranken, confronteren wij u met 7 posten waar plaatselijk talent het beste van zichzelf geeft. Om 22 u 30 Gratis optreden van THE MELO DANCE BAND: chique en geestig gecoverde liedjes in de feesttent op het Polenplein.
Horen, zien en .........proeven. Het vrijdagavondteam wacht je op!!!!!

7 november 2009 - 29ste Sint-Maartensstoet

Programma:

10:00u: BIETENWEDSTRIJD in de tent op het Marktplein (tot 11u30) 

Deelname voor kinderen van 3 tot 12 jaar Organisatie: De jeugdraad

16:00u Receptie voor genodigden in CC 't Hofland, aangeboden door het gemeentebestuur. 

Officiele aanstelling van Donald Debel tot Ardooise belleman met aanwezigheid van tallrijke bellemannen ( o.a. mister Andy Law, Belleman van Queen Elisabeth II (UK)

17:30u Start animatie op de markt :

 • Sint Maarten vertrekt onder begeleiding van de koninklijke muziekmaatschappij Sint- Cecilia uit Ardooie van 't Hofland naar de Cardijnlaan.
 • Belleman Donald Debel: De Ardooise Belleman Donald Debel opent de stoet. U zult het gehoord hebben.
 • Kinderschminkstand: De kleinsten onder ons kunnen er doorlopend terecht in de grote tent om de mooiste figuren op hun gezicht te laten schilderen.
 • Muzikale clown's De Alfredo's: Plezier, komisch en muzikaal: de Alfredo's gaan ervoor .
 • Jumbo, de olifant (Nederland): Hij paradeert, gromt, trompetteert maar is vooral eigenweis. Dit immense dier is moeilijk in bedwang te houden. Eigenaardig genoeg lukt het de kleintjes uit het publiek wel.
 • Ballonplooier: In een razend tempo tovert de clown met zijn ballonnen de mooiste figuren voor de kinderen: een hond, bloem, zwaard of een ....tutter.
 • Speelbus: een gigantische indoor speelbus waar de kleinsten ( 4 - 12 jaar) massa's speelplezier zullen beleven. De bus staat op de markt naast de marktanimatietent en is open van 17 u 30 tot 22 uur.
 • Timberbiotic: Deze ondeugende en grappige wezens werden vanuit de ruimte naar de aarde gestuurd. Hun missie; de mensen terug dichter bij de natuur te brengen, maar dat lukt niet altijd.
 • Khalid en co: Hoog boven de hoofden danst en verleidt hij met zijn kleurrijk en sympathiek draakje. Zijn knorrende geluidjes en karakteristieke bewegingen maken het geheel levensecht en zullen groot en klein zeker niet onberoerd laten.
 • Borges: Deze zanger-acteur van Portugeese afkomst vergast de voorbijganger op een komische performance in zijn vernuftig gebouwe wagentje. Kom mee genieten van Borges recht voor de animatietent.
 • Vuuract Ron Juluai: Laat U verrassen door een gekke verschijning op een brandende hoogtefiets. Ook het vuurbroertje op stelten zorgt voor een portie gezonde vuurgekte ! Een hevige show die U zal boeien, uw hart zal verwarmen en het hartritme doet versnellen.

18:00u Start van de 26ste Sint-Maartensstoet in de Motestraat. 

Talrijke plaatselijke scholen en verenigingen beelden folkloristische elementen uit rond het leven van Sint-Maarten. Hij is nu eenmaal o.a.niet alleen de beschermheilige van bedelaars, kleermakers en toeristen maar ook van de ganzedrijvers, wijnproevers en beddepissers. Via de stoet, het HART van de St. Maartensfeesten, geven deze groepen hun visitekaartje af aan het grote publiek.

Parcours: Cardijnlijn - Kortrijksestraat - Prinsendreef - Mgr. Roelensstraat - Marktplein - Stationsstraat - Cauwestraat - Boncquetstraat - Van gheluwestraat -Watervalstraat - Stationsstraat - Markt - 't Pater 't Jaekensplein (ontbinding stoet in Onze-Lieve-Vrouwstraat)

18:00u tot 21:00u Kinderschminkstand in de tent: 

De kleinsten onder ons kunnen er doorlopend terecht om de mooiste figuren op hun gezicht te laten schilderen.

19:30u Sint-Maartensfeest in en rond de feesttent op het Polenplein. 

Gratis choco- en koekenbedeling voor de kinderen in de tent voor de tribune.

Attracties en animatie voor kinderen en volwassenen op het Polenplein.

19:30u Kinderanimatie Hikoisan

Interactieve kindershow met clown HIKO en goochelaar ISAN. ISAN is ziek. Wat nu ?...Zal de show kunnen doorgaan? Vindt de clown HIKO op tijd een medicijn ? Een show vol effecten, grapjes, goochelacts, dansen, zingen, ballonplooien,....

21:00u Prijsuitreiking bietenwedstrijd

21:15u muzikale omlijsting Discovery

22:15u Prijsuitreiking publieksprijs, mooiste wagen en mooiste groep

22:45u Verbranding 'PIETJE PEK' door het vrijwillig brandweerkorps Ardooie.

Dit gaat door op het oude voetbalplein bereikbaar vanaf de markt via het straatje naast OPCD.

23:15u Grandioos muzikaal vuurwerk door de firma Heytens - Deriemaecker uit Ardooie

23:45u Willy Sommers

Deze rasartiest voorstellen hoeft eigenlijk niet. Nummers als ' als een leeuw in een kooi','zeven anjers, zeven rozen'... behoren tot het Vlaams kultureel erfgoed. Kom gerust af en geniet van dit gratis optreden van Willy Sommers

00:45u Kelly Pfaff

Deze telg uit de Pfafffamilie haalt wekelijks de media. In levende lijve gaat zij de tent meer dan opwarmen met haar dj-act.

Top