Marktanimatie

Programma

Start internationale  straatanimatie op de markt omstreeks 16u30.

- Sint-Maarten vertrekt onder begeleiding van de koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Ardooie naar de Motestraat

- Belleman Donald Debel; De Ardooise Belleman Donald Debel opent de stoet. U zult het gehoord hebben!

Marcel Cyclette; Marcel verplaatst zich met zijn bevreemdend voertuig dat vol zit met fantasierijke snufjes. Hij is een artiest fantast pur sang die zich laat inspireren door het publiek en het moment. Hij rookt zowaar een ‘vuurpijp’. Met U?

Paardjes (Nederland)  Deze volbloed schimmels zijn streling voor het oog. De 2 overblijvende  van een voorhistorisch paardenras vinden in de duisternis hun geliefkoosde habitat. Kan jij ze aaien of doe je ze steigeren?

Steamdream (Nederland) Twee pioniers uit de victoriaanse tijd zijn in het heden beland. Ze zijn op zoek naar hun tijdmachine die ergens boven Ardooie aan het zweven is. Zichtbaar komt deze tijdmachine door massa’s vuur te absorberen; Wedden dat het warm wordt op de markt?

- jumbo de olifant (Nederland) Deze levensgrote ondeugende pluche olifant paradeert vrolijk door het publiek op zoek naar plezier en avontuur. Zijn begeleiders hebben de grootste moeite om deze drie meter hoge viervoeter in bedwang te houden. Hij vindt het leuk om Jan en alleman te laten schrikken. Toch is hij héél lief voor de kinderen.

- Ampersand De Herten Nooit tevoren zag U zulke vreemde verschijningen als de Herten. Maar laat U niet afschrikken. Deze rendieren zijn lief, tam en ontpoppen zich vaak tot echte knuffelbeesten. Aaibaarheidsfactor 10!!!

- Field Marshal Haig’s own pipes & drums; Aan de vooravond van het 100-jarig jubileum van de wapenstilstand brengt deze Roeselaarse band  een krachtig eerbetoon

Weetje: in de straatanimatietent (marktplein) kan je terecht voor koude en warme dranken en voor vlugge hapjes. Je ziet er de stoet vanop de eerste rij en hoort er zelfs vnl. dezelfde muziek als in de hoofdtent! Dit jaar vindt in deze tent van 19u30 tot 20u30 een live-optreden plaats van de Kempense zangeres Sabine. Van de alleroudste meezingers tot de betere zingbare dansnummers, Sabine brengt ze allemaal met een ongekende virtuositeit. Ben je klaar voor het eerste feestje van de avond?

Top