2010

Vrijdag 5 november 2010: 11de SINT-MAARTENSAVONDTOCHT

8 km Walking Dinner en sensatie op zijn best. Vertrekken kan tussen 18u30 en 21u in de feesttent op het Polenplein.

Deze wandeling staat dit jaar geheel in het teken van de vier seizoenen. Naast de volledige maaltijd, vergezeld van bijhorende dranken, confronteren wij u met 6 posten waar plaatselijk talent het beste van zichzelf geeft.

Vrijdag 22u30: Gratis optreden 'The Melodance Band'.

Chique en geestig gecoverde liedjes in de feesttent op het Polenplein. Iedereen welkom!

Zaterdag 6 november 2010: 30e SINT-MAARTENSSTOET

Programma

14u tot 15u: Bietenwedstrijd

Bietenwedstrijd in samenwerking met Jeugdraad Ardooie-Koolskamp. Deelname voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Doorlopend de rest van de activiteiten.

14u30 tot 16u: Kids disco show

Kids disco show. Een 2 uur durende show en entertainment voor kinderen. Dit omvat een wervelende show met talloze kids-hits, spelletjes, leuke cadeautjes, dans en spektakel. Ook ouders zullen ongetwijfeld meegenieten! Een echte familieshow dus met de kinderin in de hoofdrol.

Bezoek Sint-Maarten aan de kinderen in de tent met gratis cadeatjes.

Kinderschminkstand

16u: Prijsuitreiking bietenwedstrijd

16u15: Loslaten luchtballonen

16:00u Receptie voor genodigden in CC 't Hofland, aangeboden door het gemeentebestuur.

17:30u Start animatie op de markt :

 • Sint-Maarten vertrekt onder begeleiding van de koninklijke muziekmaatschappij Sint- Cecilia uit Ardooie van 't Hofland naar de Motestraat.
 • Belleman Donald Debel. De Ardooise Belleman Donald Debel opent de stoet. U zult het gehoord hebben.
 • Kinderschminkstand. De kleinsten onder ons kunnen er doorlopend terecht in de grote tent om de mooiste figuren op hun gezicht te laten schilderen.
 • Muzikale kozakken De Alfredo's. Plezier, komisch en muzikaal: de Alfredo's gaan ervoor.
 • Ballonplooier. In een razend tempo tovert de clown met zijn ballonnen de mooiste figuren voor de kinderen: een hond, bloem, zwaard of een ....tutter.
 • Clown Tyno. Jongleren op een reuzenbal, truukjes op de minifiets. Met zijn fratsen zal clown Tyno iedereen bekoren.
 • Fleur. Een reuze driewieler wordt vergezeld van stelten, een schommel, dans, muziek, theater en vrouwen. Absurd, sprankelend, filisch en humoristisch.
 • Cirq Moustique. Deze langsprieten hebben hun natuurlijke habitat verlaten. Zij leven normaal ondergronds en met hun bizarre uiterlijk lijken ze zo ontsnampt uit een science fictionfilm. Nieuwsgierig en superaanstekelijk.
 • Lange gust. Lange tenen, lange benen, dansen en bewegen, een trottinette, een claxonette, jongleren en improviseren. O-wie-wat-waar? Daar! Laaaaaaaaaaange Gust!
 • Ko & Clown: synoniem voor stijlvolle animatie: professionele ballon-, jongleer- en steltloopanimatie van hoog niveau en voor jong en oud!
 • De rondreizende tovenaar. Deze excentrieke tovenaar gaat al reizend van stad tot stad met zijn mysterieuze toverkraam. Zijn kar staat vol wonderzalfjes en toverpilletjes. Hij neemt je mee in de wonderen van de kleine magie waarbij hij steeds groot en klein pleziert.
 • Vuuract Sven XL. Een superactieve, explosieve en vurige show.

18u: Start van de 30e Sint-Maartensstoet in de motestraat.

Talrijke plaatselijke scholen en verenigingen beelden folkloristische elementen uit rond het leven van Sint-Maarten. Hij is nu eenmaal o.a.niet alleen de beschermheilige van bedelaars, kleermakers en toeristen maar ook van de ganzedrijvers, wijnproevers en beddepissers. Via de stoet, het HART van de St. Maartensfeesten, geven deze groepen hun visitekaartje af aan het grote publiek.

Parcours: Motestraat- Kortrijksestraat - Prinsendreef - Mgr. Roelensstraat - Marktplein - Stationsstraat - Cauwestraat - Boncquetstraat - Van gheluwestraat -Watervalstraat - Stationsstraat - Markt - 't Pater 't Jaekensplein (ontbinding stoet in Onze-Lieve-Vrouwstraat).

18u tot 21u: gratis kinderschminkstand in de tent

18u: Muziekale opluistering door Discovery

19u30: Sint-Maartensfeest op de markt en in en rond de feesttent op het Polenplein

Gratis choco- en koekenbedeling voor de kinderen in de tent voor de tribune.

Attracties en animatie voor kinderen en volwassenen op het Polenplein.

20u30: Danny en Geert. Covers van de jaren '60 tot 2010. Van Bryan Adams tot Frans Bauer, leve de ambiance!

22u15: Prijsuitreiking mooiste wagen, mooiste groep en publieksprijs

22u45: Verbranding Pietje Pek in samenwerking met het vrijwillige brandweerkorps Ardooie

23u15: Grandioos muzikaal vuurwerk (locatie: oud voetbalplein) in samenwerking met het vrijwillig brandweerkops Ardooie.

23u45: Paul Severs.

Deze rasartiest die hits scoorde zoals 'geen wonder dat ik ween', 'ik ben verliefd op jou' en 'zeg eens meisje' zorgt voor gezellige ambiance. Wie zingt mee?

00u45: Laura Lynn.

De Vlaamse schlagerkoningin speelt een thuismatch. In het voorjaar was zij nog te bewonderen tijdens het tv-programma 'sterren op de dansvloer'. Het kan niet anders of ze zal de tent in 'vuur en vlam' zetten!

Top