2011

Vrijdag 4 november 2011: 12de SINT-MAARTENSAVONDTOCHT

Vrijdag 18u30: Sint-Maartensavondtocht (start: tent Polenplein)

8 km Walking Dinner en sensatie op zijn best. Vertrekken kan tussen 18u30 en 21u in de feesttent op het Polenplein.

Deze wandeling staat dit jaar geheel in het teken van de vier seizoenen. Naast de volledige maaltijd, vergezeld van bijhorende dranken, confronteren wij u met 6 posten waar plaatselijk talent het beste van zichzelf geeft.

Vrijdag 22u30: Gratis optreden 'The Melodance Band'.

Chique en geestig gecoverde liedjes in de feesttent op het Polenplein. Iedereen welkom!

Zaterdag: 31ste Sint-Maartensstoet

Programma

14u tot 15u: Bietenwedstrijd

Bietenwedstrijd in samenwerking met Jeugdraad Ardooie-Koolskamp. Deelname voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Doorlopend de rest van de activiteiten.

14u tot 15u30: Yvo's Kindershow

Anderhalfuur kinderfuif met clown- en goochelacts. Puur kinderplezier; techno gaan we niet horen maar jumpen gaan we zeker niet laten; de nieuwste hits en trends. Ook de ouders genieten uitbundig mee! Een echte familieshow met de kinderen in de hoofdrol.

15u30: Intrede van Sint-Maarten in de tent

16u: Prijsuitreiking bietenwedstrijd

16u-18u: Cirkids Tine Hofman

De cirkids betoveren de kinderen met hun magische circusfantasieën. Zij laten de kleine bengels zelf uitproberen, speelse acrobatieën, keurig jongleren, krokodillen temmen, houterig steltlopen, goochelen met sjaaltjes en sterretjes,…

en verder: gratis cadeautjes voor de kinderen, kinderschminkstanden, clown Fideel, ballonnenplooier Mike Leroy, air-brushtattoostand, ballonwedstrijd…

16u RECEPTIE voor genodigden in CC ‘t Hofland, aangeboden door het gemeentebestuur

17u30 Start STRAATANIMATIE op de markt met:

 • Sint-Maarten vertrekt onder begeleiding van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia van CC ’t Hofland naar de Motestraat.
 • Belleman Donald Debel: De Ardooise belleman Donald Debel opent de stoet. U zult het gehoord hebben!
 • Kinderschminkstand: De kleinsten onder ons kunnen doorlopend in de grote tent terecht om de mooiste figuren op hun gezicht te laten schilderen.
 • Clown Fideel: een clown om u tegen te zeggen, leuk, amusant en o zo verrassend!
 • Ballonplooier Mike Leroy: In een razend tempo tovert de clown met zijn ballonnen de mooiste figuren voor de kinderen; een hond, bloem, zwaan of een … tutter.
 • Clown Nita en clown Totti: super gekke, keitoffe clowns.
 • René Flambée: Een knotsgekke kok die smijt en tennist met zijn pannenkoeken. De pannenkoeken worden geflambeerd en René spuwt vuur.
 • De Zeepbellenman: Als kortstondige cadeautjes plukt deze steltenman zeepbellen uit de lucht die jong en oud met blijdschap vullen. Ze kunnen wel drie meter worden.
 • Ron Julai: Een rondtrekkende, vurige, rijdende cocktailbar van wel bijna drie meter hoog! Steeds op zoek naar mensen met een ‘alcoholtekort’. Eens weerom ’n patiënt gevonden, starten de acts van interactie-vuur-verbazing en bulderlach… met telkens als slot een gratis(?) cocktail op maat van de patiënt. De bar trekt verder… om weer nieuwe klanten uit de nood te helpen en terug op het rechte pad te zetten.
 • Manoesso: Waarschijnlijk de kleinste maar zeker de vurigste fanfare. Gewapend met een grote trom begeeft Manoe zich tussen de mensen. Met een energie voor tien heeft iedereen hem gezien.
 • Cirq Diabolique: Met bokkepotenachtige springstelten brengen zij een vurige en verrassende prachtdemonstratie. Ze maken vuurtapijtjes, eten vuur en brengen vuurwerkeffecten. Het zijn lieverdjes. Groeien je horentjes al?
 • Kartje Kilo: Straatartiesten pur sang. U kent ze misschien wel als Willy en Lode van Focus-WTV. Ze brengen verschillende typetjes maar pas op, misschien wel plots naast u!

18u START van de 31ste Sint-Maartensstoet in de Motestraat

Talrijke voornamelijk plaatselijke scholen en verenigingen beelden folkloristische elementen uit rond het leven van Sint-Maarten. Hij is nu éénmaal o.a. niet alleen de beschermheilige van bedelaars, kleermakers en toeristen maar ook van de kinderen, wijnproevers en beddepissers. Via de stoet, het hart van de Sint-Maartensfeesten, geven deze groepen hun visitekaartje af aan het grote publiek.

Parcours: Motestraat, Kortrijksestraat, Prinsendreef, Mgr. Roelensstraat, Marktplein, Stationsstraat, Cauwestraat, Boncquetstraat,Van Geluwestraat, Watervalstraat, Stationsstraat, Marktplein en Pater ’t Jaekensplein; Ontbinding in de Onze-Lieve-Vrouwstraat/Brabantstraat

18u-21u Kinderschminkstand in de feesttent

18u Discovery

19u30 SINT-MAARTENSFEEST in de feesttent op het Polenplein

Gratis choco- en koekenbedeling voor de kinderen, in de tent voor de tribune

20u30 JOHN WILLKINS; covers van Will Tura, leve de ambiance!

22u15 Prijsuitreiking de mooiste wagen, de mooiste groep en de publieksprijs

22u45 VERBRANDING ‘Pietje Pek’ door het brandweerkorps, Volkspark, toegang tot het Volkspark naast café OPCD

23u15 Grandioos MUZIKAAL VUURWERK, Volkspark, toegang tot het Volkspark naast café OPCD

23u45 SWOOP:

De partyband van Vlaanderen met maar één doel: de tent op zijn kop zetten. Swoop staat met de single ‘Mag ik je kussen’ op nummer één in de Vlaamse top 10. Samen met zijn vier bevallige dames zal Filip een hoge druk gebied creëren boven Ardooie.

00u45 LUC STEENO:

Met Luc Steeno is het altijd feest. Zijn meezingers ‘Ik mis je elke dag’ en ‘Hij speelde accordeon’ zullen er zeker voor zorgen dat Ardooie een korte nacht tegemoet gaat. Hij scoorde in het voorjaar nog een nummer één hit met ‘Neem me één keer in je armen’.

slotfuif met DISCOVERY

Top