2015

Vrijdag 6 november: avondwandeling

Onze avondwandeling is een 8 km “walking dinner“. Een waar succes, want de laatste jaren is de wandeling telkens uitverkocht.
Starten kan tussen 18u00 en 20u30 in de feesttent op de markt. U krijgt een culinaire wandeling doorheen donker en landelijk Ardooie. Naast de volledige maaltijd, vergezeld van bijhorende dranken, confronteren wij u op de 6 posten met plaatselijk talent die telkens het beste van zichzelf geeft!

Na de wandeling trakteren we jullie met een gratis optreden van de Kemels. Deze Izegemse coverband overspoelt je met Nederlandstalige hits: Gorki, the Scene, Clouseau, ... Zorg dus dat je nog een beetje adem over hebt na de wandeling want het meezingen zal je niet kunnen laten!

Zaterdag 7 november: programma kindernamiddag

13u45: De kinderburgemeester en schepenen openen de kindernamiddag

13u50 tot 14u30: optreden van de winnaars van ‘Het talent van Ardooie-Koolskamp’

13u45 tot 14u15: Sammy de clown verwelkomt iedereen

13u30 tot 17u30: De autorenbaan

De oude meubels van oma werden omgetoverd tot het mafste wagenpark van het land. Kasten, bedden, nachtkastjes en tafels moesten eraan geloven maar ze herleven nu als ware racewagentjes!

14u tot 15u: Bietenwedstrijd

Inrichting Jeugdraad – bieten afgeven in de tent op de markt. Deelname voor kinderen van 3 tot 12 jaar

14u30 tot 15u30: Urkie Purkie met Blokke(n)rellen

Echte speelvogels die tweelingbroertjes. Met 8 originele megablokken ravotten ze er stevig op los. Een meespeelvoorstelling voor kids en volwassenen want op ritme en slapstick staat geen leeftijd.

15u30: Prijsuitreiking bietenwedstrijd jeugdraad

15u40: Intrede van Sint Maarten

15u tot 16u15: Reus Korenhaar

De bakkersreus van 6 meter hoogte zet zijn eerste stappen op Ardooise grond met om 16u een vertelmoment aan de hoofdingang van de Sint-Martinuskerk. 
Met de komst van Reus Korenhaar is tevens een fotowedstrijd verbonden. Hoe je in de prijzen kunt vallen vertellen we later op deze website bij nieuws!

16u30 tot 17u30: Hoetchatcha Het Grote Minicircus

De circusdirecteur rijdt een grote kar de tent in. Het is zowaar een volledig circus. Maar hij heeft hulp nodig. Samen met de kinderen laat hij Victor de vliegende kanonskogel door de lucht zweven,laat hij olifanten salto’s maken, neemt hij het op tegen John de sterke man en ja … zelfs apen laat hij dansen. Een kindershow waar de ouders volop van meegenieten.

De kindernamiddag is ook: Ballonwedstrijd, stoepkrijtenfestival in de tent en op straat, gratis cadeautje voor de kinderen, kinderschminkstanden Lynn Vandecasteele en Karin Blancke, ballonnplooier Mike Leroy, Clowns, rondrit met treintje, gekke kapsels,…

Zaterdag 7 november: avondprogramma

Naar jaarlijkse traditie maken we er een gewoonte van om marktanimatie van de bovenste plank aan te bieden. Ook dit jaar hebben we terug het beste van het beste voor u in petto! De marktanimatie start vanaf 17u30 op het marktplein. De groepen verplaatsen zich op en rond de markt tot einde stoet.Een overzicht:

 • Sint-Maarten vertrekt onder begeleiding van de koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Koolskamp van ‘t Hofland naar de Motestraat
 • Reus Korenhaar: Onze bakkers zorgen voor magische momenten. De passie die daarvoor nodig is, symboliseren ze met een figuur die bij jong en oud tot de verbeelding spreekt: de fabelachtige zes meter hoge Reus Korenhaar. Vertelmoment aan de tribunes omstreeks 19u. 
 • Belleman Donald Debel: De Ardooise Belleman Donald Debel opent de stoet. U zult het gehoord hebben !
 • Cirq Mystiek by Night: 2 mysterieuze figuren zweven rond en door het publiek. Met hun sarcastisch, uitdagend en plagend karakter leggen ze werkelijk het vuur aan je schenen. Maar ze kunnen ook lief zijn. Ze zorgen voor verwondering en magie . Ze scheppen letterlijk en figuurlijk een warme en leuke sfeer.
 • Kartje Kilo: The grass and the furious
  Ook in de tuning wereld slaat de crisis toe. Maar dat laten Brandon en Bradley zich niet aan het hart komen. Een snelle sportwagen is helaas boven hun budget... dus waarom niet je grasmachine tunen!
 • Les Figurettes Fénoménales: rasechte majoretten of net niet. Wie zal het zeggen? Feit is dat deze groep uit ‘petit Menin‘ niemand onberoerd laat. Wedden dat het gaat kriebelen?
 • Moving-fire-arts: Vuur vormt het evenwicht tussen mannelijke kracht en vrouwelijke elegantie. Laat je meeslepen in dit spetterend spektakel van passie en verleiding. Deze vaste act vindt plaats aan de fontein (omstreeks 20u15) tussen de doortocht van de stoet op de markt en wordt een tweede keer gebracht om 22u45.
 • Finding Eugene: Eugene is een oude dementerende man die op zoek is naar zijn oud vakantievriendinnetje. Opgepast! Eugene is zijn jongemanskuren nog niet verleerd. Op enkele seconden tijd bouwt hij elke gelegenheid  om in een spetterend dansfeest.
 • Roodkapje: Wie kent dit sprookje niet? Het komt in Ardooie echt tot leven. Roodkapje loopt door de straten op zoek naar het huisje van oma. Maar ook de boze wolf lonkt achter de hoek.

18u: start van de 35ste Sint-Maartensstoet

Nieuw parcours
Naar aanleiding van de werken in de Stationsstraat zijn wij genoodzaakt om de stoet dit jaar een ander parcours te laten volgen. U kunt op onderstaande kaart inzoomen en op de pictogrammen klikken voor meer informatie over de activiteiten op en rond het marktplein.
Parcours:
Motestraat, Kortrijksestraat, Prinsendreef, Mgr. Roelensstraat, Marktplein, Stationsstraat, Oude Lichterveldestraat, Ommegangstraat, Frambozenstraat, Druivenstraat, Bessenstraat, Brabantstraat; Koning Albertstraat, Begoniastraat, Seringenstraat, Beverensestraat, Prinsendreef, Mgr. Roelenstraat Marktplein en Pater ’t Jaekensplein Ontbinding in de O.l.Vrouwstraat

Naast de stoet en de marktanimatie kunt u de volledige avond terecht in onze feesttent op het Polenplein.

Wij zijn dan ook trots om u het volgend programma aan te bieden! En u leest het goed: de toegang tot alle activiteiten is gratis!

18u: Muzikale omlijsting door Discovery

19u30: Sint-Maartensfeest in de grote tent op het Polenplein

Gratis choco-en koekenbedeling voor de kinderen in de tent voor de tribune

21u30: Sergio

Het is weinigen gegeven aan een voornaam genoeg te hebben: Arno, Toots, Adèle, … en jawel Sergio. Zijn naam staat voor een kruidig mengsel op basis van ruwe bolster en blanke pit.

22u15: Prijsuitreiking mooiste wagen, mooiste groep en publieksprijs

22u45: Moving- fire-acts

Vast vuurspektakel aan de fontein naast de tribunes. 

23u10: Verbranding ‘Pietje Pek’ ism vrijwillig brandweerkorps Ardooie

23u15: Grandioos vuurwerk (volkspark) ism vrijwillig brandweerkorps Ardooie

23u45: Brussels by night

Géén polonaise! Maar wel een swingende 6-koppige live-band die de beste hits brengt van de afgelopen decennia. ‘Pop meets dance‘, 'Eurythmics meets Lady Gaga', 'Duffy meets The Police' en 'Depeche mode meets The Black Eyed Peas'. Kortom een uiterst dansbare mix van klassieke ‘floorfillers‘ en recente hits!

Slotfuif met Discovery

Top