2016

VRIJDAG 4 NOVEMBER: AVONDWANDELING

Onze avondwandeling is een 8 km “walking dinner“. Een waar succes, want de laatste jaren is de wandeling telkens uitverkocht.

Starten kan tussen 18u00 en 20u30 in de feesttent op de markt. U krijgt een culinaire wandeling doorheen donker en landelijk Ardooie, op plekjes waar je misschien nog nooit bent geweest... Naast de volledige maaltijd, vergezeld van bijhorende dranken, confronteren wij u op de 6 posten met plaatselijk talent die telkens het beste van zichzelf geeft!

Na de wandeling trakteren we jullie met een gratis optreden van REPLAY.  
Replay zijn vijf topmuzikanten. Vier broers en een zus met een verschillende moeder. Het klikt en het spat. Replay is een muzikaal hoogstandje gemixt met stevige ambiance. Steeds precies waar het zitten moet.

ZATERDAG 5 NOVEMBER: KINDERNAMIDDAG

De kindernamiddag wordt officieel geopend om 13u30 door de kinderburgemeester en de schepenen.

Tijdens de kindernamiddag kan jong - en minder jong - op de foto met de Brugse Beertjes. Belle en Béné, de enige echte mascottes van Club Brugge, zijn er tussen 13u30 en 15u30. Breng wel je eigen smartphone of fototoestel mee!

Om 13u45 is er een optreden van de winnaars ‘Het talent van Ardooie-Koolskamp’, de talentenwedstrijd die georganiseerd werd door de jeugdraad

Om 14u30 brengt Jeuk hun prettig gestoorde meespeeltheater “Eén, Twee, Drie, Piano”. Dat is een best-off uit hun uitgebreide repertoire: spannende interactie en leuke liedjes!

Sint-Maarten doet zijn intrede om 15u30.

Pruts en Tijl sluiten om 16u aan met 'Het land van koning Pruts'; de vijfde grote meespeelshow van Pruts en Tijl. Actieve meespeelshow waar goochelen, muziek en dans centraal staan.

DOORLOPEND

13u – 18u: Buiten op het Marktplein wordt een heus kinderdorp geïnstalleerd met de funbus, ballenbad, springkastelen, circustechnieken, professionele schminkstand, reuze gezelschapsspelen, klim- en klauterparours voor kleuters en gekke fietsjes.

13u30 – 16u30: ballonclowns, clown Mike en clown Sammy

13u30 – 17u30: schminkstands

13u30 – 15u30: ballonwedstrijd

13u – 24u: Om je smaakpapillen te verwennen, zijn er verschillende foodtrucks aanwezig.

En verder: stoepkrijtenfestival, bietenwedstrijd (jeugdraad), cadeautjes

ZATERDAG 5 NOVEMBER: STOET EN MARKTANIMATIE

Om 16u is er een receptie voor genodigden in GC ’t Hofland.

Om 17u30 vertrekt Sint-Maarten onder begeleiding van de Koninklijke muziekmaatschappij Sint-Cecilia Ardooie van GC ‘t Hofland naar de Motestraat.

Vanaf 17u30 start de straatanimatie in de omgeving van en op de markt. Ook dit jaar zijn er weer unieke straattheateracts van een uitzonderlijk niveau...

BIRDMEN (NE):

Deze gigantische verlichte dieren veroveren de straten van Ardooie en zijn zo voor het eerst in België. Mysterieus, verbazend en betoverend voor jong en oud. 

CIRQ MYSTIEK

Een beetje sarcastisch, uitdagend en plagend, maar deze zwevende wezens zorgen vooral voor een leuke sfeer onder het publiek.

RON JALUAI

Een 4 uur lange, magische en sprookjesachtige sfeer met 200 vlammen en 24.000 zeepbellen per minuut!

L’AMBULANCE DE LA CHANCE

Met hun aftandse retro ziekenwagen vol attributen rijden ze rond met maar 1 missie: het opsporen en behandelen van stress! Een act vol improvisatie, dicht bij en met het publiek.

& [AMPERSAND]

& [Ampersand] fleurt het centrum op. De  mobiele acts van Gio en Thomas zijn soms pikant, vaak indrukwekkend, maar steeds een hoge aaibaarheidsfactor. En u mag altijd een handje helpen!

ZATERDAG 5 NOVEMBER: AVONDPROGRAMMA

Om 19u30 is er choco- en koekenbedeling voor de kinderen, op de markt, omgeving van de vrijheidsboom.

Vanaf 18u start het Sint-Maartensfeest in de tent op het polenplein... Alle evenenementen, zowel in als buiten de feesttent, zijn volledig GRATIS!

IANA

Om 20u45 starten we het Sint-Maartensfeest met een eerste optreden. Niemand minder dan Iana - bekend van The Voice - zal zorgen een eerste hoogtepunt. Met hedendaagse covers zoals 'Euphoria' zorgt ze dat je onmiddellijk de beentjes wil losgooien!

YVES SEGERS

Om 21u30 gaan we de temperaturen in de tent al de hoogte doen ingaan. Niemand minder dan Yves Segers zal er voor zorgen dat de handjes in de lucht gaan. 'Ik schreeuw het van de daken', 'Waar zijn die handjes', 'Een beetje gay dat is okay',... Het zijn ongetwijfeld nummers die je luidkeels zal kunnen meezingen!

PRIJSUITREIKING

Om 22u15 wordt het dan weer iets spannender. Dan maken we de winnaar bekend van de mooiste wagen en mooiste groep. Wie gaat er dit jaar lopen met de - ondertussen bijna befaamde - Sint-Maartenstrofee.

En ook belangrijk: we komen ook te weten wie de favoriet van het publiek is. WIe gaat er lopen met de publieksprijs?

VERBRANDING PIETJE PEK

Om 23u10 moeten we ons allen naar het Volkspark begeven. Daar zal het Ardoois Brandweerkorps Pietje Pek verbranden.

VUURWERKSHOW

Na de verbranding van Pietje Pek zal omstreeks 23u15 het vuurwerk in de lucht knallen. Ook dit jaar laten we jullie genieten van een grandiose vuurwerkshow.

IANA

Na de vuurwerkshow keren we terug naar de tent, waar Iana voor een tweede keer de show zal stelen... Een perfecte opwarmer voor ons slotoptreden. 

2 FABIOLA

Na het optreden van Iana zijn we goed opgewarmd voor het slotoptreden. Om 00u30 komt niemand minder dan Patje Krimson met zijn Loredana de tent in vuur en vlam zetten. Nummers als 'She's after my piano', 'Freak out', 'Lift U up' zullen door de tent weerklinken... Wedden dat je luidkeels zal meezingen?

FUIF MET DISCOVERY en DJ BOB

We sluiten de avond af met de fuifmuziek van DJ DIscovery...

Top